Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak jsem se vlastně dostala k hasičině

25. 4. 2007


vesnička Rovná, okres Pelhřimov, kraj Vysočina:

 V noci z 16. na 17. dubna 2005 přišel taťka z piastu s tím, že v neděli mám být v 11.30h na hřišti a že budu závodit za dobrovolné hasiče. Nejdříve jsem tomu nevěnovala velikou pozornost, ale v neděli sestřenka a bratránek měli cvičení s hasičema, a tak mě vzali se sebou. Podívala jsem se, jak trénují malí hasiči a vyzkoušela si motání hadic. Po chvíli přicházely hasičky. Dozvěděla jsem se, že jim chybí jedna žena. Jednou jsem si to zkusila a hned chtěla pokračovat. Souhlasila jsem a těšila se na 7.května do Útěchovic, kde se konala toho roku okrsková soutěž.
Na soutěži byly 3 ženské týmy. V požárním útoku jsem zapojila a dotáhla savice a pak běžela pomoci pravému proudu. Útok byl hotov za 57sekund, což stačilo na druhé místo. Ale štafeta se holkám nevydařila a musely jsme se spokojit s třetím místem. Pořádně jsme to zapily a na další rok se těšily.

o rok později přelom března a dubna, Chrudim:
 Kamarádka mi nabídla, zda nechci běhat za holky i v Chrudimi, protože jich bylo málo. 2.4.2006 jsem se tedy poprvé vydala na hasičárnu. I holky měly první trénink, takže kluci nám předvedli, jak se požární útok běhá tady na Chrudimsku. Poté jsme si rozdělily, co kdo bude běhat. Zkouším si levý proud. Zatím na sucho, ale další týden už trénujeme s vodou. 6.května nastává den D. Bohužel jsem v Třemošnici chyběla.
 V té době jsem byla na závodech v Bořeticích. Zaběhla jsem si to samé, co minule, ale i štafetu, kde jsme měly čas 75,9s. Druhý pokus by byl lepší, nebýt toho, že se hadice vypojila z rozdělovače. Tento rok jsme byly druhé ze tří.
 13.května jsme vyrazili na dvě soutěže - ráno do Markovic a odpoledne do Blatna. V Markovicích jsme se "zahřály" a v Blatně zaběhly čtvrté místo. Zaběhla jsem si béčka. Celkem jsem se zúčastila šestnácti soutěží.